tartaar van st.jacobsvruchten met basilicum

19 30 0 5
Aantal personen:
  • 16 coquilles st jacobsvruchten zonder koraal
  • 2 el limoen
  • 4 el uitstekende olijfolie
  • 1 sjalot
  • 5 el gepelde tomatenblokjes
  • 25 cl room
  • 25 cl melk
  • 4 potjes basilicum
  • 8 g gelatineblaadjes
  1. de gelatine weken in koud water. kook de melk met de room. haal de pan van het vuur en roer er de gelatineblaadjes door. doe er al de basilicumblaadjes bij en doe ze in de blender. pureer ze zeker 3 minuten zodat je een egale kleur krijgt. giet ze door een zeef in een platte schaal waarin je nadien met vormpjes de bodempjes voor je gerecht kan uitdrukken.
  2. de verse (!!!) st-jacobsnootjes in tartaar hakken (ook niet te fijn!)
  3. de sjalot fijn snijden
  4. de tartaar in een kom doen met de fijngesneden sjalot, olie en limoensap en afkruiden met peper en fleur de sel. de tomaten cubes toevoegen.
  5. de basilicumbodempjes op een bord leggen en daar op de tartaar dresseren
  6. SMAKELIJK!
luc ameloot