Tarbotfilets in een paprika-preisausje

18 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg Tarbotfilets
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 2 dl melk
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1 citroen
  • 1 blokje visbouillon
  • 100 g mascarpone
  • 2 el boter
  • 1 takje tijm
  • laurier
  • basillicum
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. 1.Snij de prei in fijne ringen en snij de paprika in kleine blokjes.
  2. Breng de melk aan de kook met 2 dl water, een blokje visbouillon, tijm, laurier, peper en zout.
  3. Leg er de diepgevroren tarbotfilets in, zoveel mogelijk naast elkaar. Dek de pan af en breng de vis zachtjes tot net onder het kookpunt.
  4. Intussen smelt u 2 eetlepels boter in een kookpan (niet laten kleuren) en doet er de preiringen en de paprikablokjes in. Roer om en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Blus met ½ dl witte wijn en laat afgedekt 5 minuten stoven.
  5. Voeg de mascarpone toe, het citroensap, basilicum en 2 eetlepels kookvocht van de vis. Laat lichtjes inkoken en bind indien nodig met instant roux.
  6. Schik op elk bord een visfilet en lepel er wat saus rond. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en geef er aardappelpuree bij.
  7. Men kan ook nog een gestoofd stronkje witloof, gestoomde broccoli of bloemkool als extra groenten toevoegen.
  8. Eet smakelijk.
Roland2303