Tapijtschelpen met witte bonen

162 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 180 g witte bonen uit blik
  • 1 kg tapijtschelpen
  • zout en peper
  • 2 jonge wortelen
  • 2 eetlepels Solo
  • koriander
  • peterselie
  • pimentvlokken of -poeder
  • 1 dl witte wijn
  • 1 ui
  • 1 jonge prei
  1. Spoel de bonen.
  2. Pel en snipper de ui fijn, schraap de wortelen en snipper samen met de prei in beetklare stukjes.
  3. Laat de ui in de Solo stoven en voeg dan de wortelen en de prei toe.
  4. Breng op smaak met de koriander, de peterselie, het piment en de witte wijn.
  5. Voeg de bonen toe en laat 1 minuut garen.
  6. Voeg dan de tapijtschelpen erbij en dek af. Laat op een hoog vuur garen tot alle schelpen open zijn. Dien onmiddellijk op.
Solo