Tapenade (olijf)

29 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 blik Ontpitte olijven
  • 2 Eetlepels Kappertjes
  • 1 teentje verse look
  • 4 blokjes Fetakaas op olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • 10 blaadjes basilicum
  • Extra virgine olijfolie
  • peper - zout - prov kruiden
  1. Gebruik bij voorkeur olijven van Crespo (te vinden bij Turkse/Marokkaanse kruidenier). Laat de olijven en kappertjes uitlekken. Alles in de keukenmachine en fijnmalen. Doorlopend kleine hoeveelheden olijfolie toevoegen tot wanneer men de juiste substantie en smeu├»gheid bekomt. Naar smaak peper en een snuifje Proven├žaalse kruiden toevoegen. Serveer met spiesjes vers Turks brood of schijfjes Stokbrood. Al dan niet geroosterd met een strijkje olijfolie.
A-3D