Tapa met filetkoteletje van jong Ibericovarken,gegrilde groentjes en chorizosaus

42 45 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 4 filetkoteletjes van jong Ibericovarken
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 5 dl kalfsfond
  • 100 gr chorizo
  • 1 pakje rucolasla
  • 30 gr roomboter
  • 1 potje acaciahoning
  1. Snij de paprika's in 8 en de courgette en aubergine in plakken (2 per persoon).
  2. Wrijf deze groenten in met olijfolie en kruid af met grof zeezout en zwarte peper.
  3. Grill de groenten (op bakplaat) gedurende 20 min op 220 ° C (na 10 min de tijm toevoegen,zo verbrand die niet).
  4. Laat de chorizo zweten(licht stoven) tot hij glazig gekomen is en giet het overtollig vet af.
  5. Kook de fond in tot de helft ,voeg de chorizo toe en werk de saus af met de boter (monteren).
  6. Grill de met acaciahoning ingestreken koteletjes kort op de grill.
  7. Schik op het bord eerst de aubergines,daarop de courgettes, dan de paprika's en bovenop het stukje vlees.
  8. Werk af met de rucola. Serveer sausje apart.
  9. Lekker met een rood wijntje uit Tenerife ( bv uit de Valle de la Orotava)
veerle69