Tajine van Mechelse koekoek met gepekelde citroen en olijven met couscous en Marokkaanse wortelsalade met oranjebloesemwater

9 30 0 5
Aantal personen:
  1. Tajine van Mechelse koekoek met gepekelde citroen en olijven met couscous en Marokkaanse wortelsalade met oranjebloesemwater
  2. Aantal personen/Commentaar: 4
  3. Ingrediƫnten: 1 flinke Mechelse koekoek in 8 stukken
  4. olijfolie
  5. 1 ui gehakt
  6. 150 gr olijven ontpit (groen en zwart)
  7. 1,5 gepekelde citroen
  8. tajinekruiden
  9. saffraanbereiding (2 doses saffraan opgelost in water)
  10. 2 tenen look
  11. sinaasappelen
  12. jonge wortelen
  13. platte peterselie
  14. verse koriander
  15. Bereiding: Bak de kip, de ui en de look goed aan in een gietijzeren pan. Laat de kip 1,5 uur stoven in de tajine met de tajine kruiden, saffraan en water of bouillon. Blancheer de olijven 3x.
  16. Snijd de pel van de citroenen in dunne reepjes. Voeg die nog het laatste half uur bij de tajine.
  17. Versier met verse peterselie en koriander.
  18. Wortelsalade: jonge wortelen raspen en mengen met citroensap, sinaasappelsap, het vlees van
  19. 1 sinaasappel in kleine stukjes en 1 soeplepel oranjebloesemwater (zeer geparfumeerd).
dorisgielen