tajine van lamsvlees met wortelbeignets

9 75 0 5
Aantal personen:
  • 1,2 kg lamsvlees
  • 200 gram ui
  • 10 gram knoflook
  • 1 gram saffraan
  • lamsbouillon(indien gewenst)
  • peterselie
  • 300 gram wortelen
  • 10 gram knoflook
  • 2 eieren
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el meel
  • koriander
  1. fruit het fijngesneden knoflook en de ui in een kookpan of tajine en voeg het in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden lamsvlees toe. hierna de saffraan en de fijngesneden peterselie toevoegen en tot slot de lamsbouillon totdat alle ingredienten bedekt zijn. laat het geheel 25 min koken tot het vlees gaar is. tegelijkertijd worden de beignets klaargemaakt. bak in een koekenpan met olie het fijngesneden knoflook,de ui en koriander. voeg het komijnpoeder en de wortel toe blancheer de wortels eerst en snijd ze daarna in dunne reepjes. haal het geheel van het vuur en zet het apart. meng het meel met de eieren tot er een halfvloeibare massa ontstaat. voeg het wortelmengsel eraan toe en maak er bolletjes van. bak die in de koekenpan met hete olie totdat ze bruin en knapperig zijn.
kitty27
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtZomer