Tajine van lamsvlees en lentegroenten

788 75 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 400 g lamsfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g fijne worteltjes
  • 150 g suikererwten
  • 0.5 eetlepel shoarmakruiden
  • zout
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 koffielepel kaneel
  • peper (versgemalen)
  1. Snij het vlees in grove stukken. Pel de ui en snij hem in dunne schijfjes.
  2. Snij de knoflookteentjes in plakjes.
  3. Maak de worteltjes schoon en snij ze schuin in stukken van 2 cm.
  4. Halveer de suikererwten en snij de tomaten in stukjes.
  5. Kruid het vlees naar smaak met de shoarmakruiden, kaneel, peper en zout.
  6. Schep de Solo en de groenten erdoor.
  7. Voeg 3 eetlepels water toe.
  8. Zet het deksel op de tajine en laat het vlees in 45-60 minuten gaar worden op een zacht vuurtje.
  9. Schep het gerecht regelmatig om.
  10. Proef de tajine op smaak en kruid bij met zout en peper.
Solo