Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen, amandelen en sesamzaad

104 120 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1.2 kg lamsschenkel
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel verse gember fijngehakt
  • witte peper
  • safraan
  • 1 stokje kaneel
  • Bertolli extra vergine
  • 100 g gedroogd pruimen
  • 2 eetlepels amandelen gepeld en fijngehakt
  • klontje Solo
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel honing
  • snuifje kaneelpoeder
  • 1 eetlepel sesamzaad
  1. Stoof het vlees langzaam gaar, samen met de knoflook, de gember, de peper, de safraan, het kaneelpijpje en de olijfolie.
  2. Doe intussen de gedroogde pruimen in een pan, samen met de amandelen, een scheutje olijfolie, de Solo, de suiker, de honing, het kaneelpoeder en het sesamzaad.
  3. Laat dit mengsel langzaam karameliseren.
  4. Schik het vlees in een tajine en verdeel er het pruimenmengsel over.
  5. Bestrooi met sesamzaad.
Solo