Tajine van kippenbouten en witloof

11 75 0 5
Aantal personen:
  • 4 kippenbouten
  • 8 stronkjes mini-witloof
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 250 gr couscous
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1/2 kl ras el hanout
  • snuifje saffraanpoeder
  • olijfolie
  • 250 ml kippenbouillon
  • koriander, fijngesneden
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de uien en snij in partjes.
  2. Pel de knoflook en snipper fijn.
  3. Schil de gember en snij fijn.
  4. Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Warm de oven voor op 220°.
  6. Verhit 2 à 3 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de ui glazig, schep vervolgens over in de tajine.
  7. Meng de knoflook, gember, kaneelpoeder en de helft van de ras el hanout met enkele eetlepels olijfolie.
  8. Wrijf de kippenbouten in met kruidenmengsel en leg ze in de tajine met de ui.
  9. Overgiet het geheel met de kippenbouillon en bestrooi naar eigen smaak met koriander.
  10. Zet de tajine 20 minuten in de warme oven.
  11. Spoel het witloof en snij in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snij iedere helft in de breedte in 2.
  12. Doe het witloof met de resterende ras el hanout in de tajine met de kip, een weinig kruiden met pezo.
  13. Zet nu het deksel op de tajine en laat nog 20 minuten garen.
  14. Werk af met de geroosterde sesamzaadjes en opdienen met de couscous.
Victor S.