Tajine van kip met tomaten en honing

121 20 1 5
Aantal personen:
  • 1.5 kg Kippenbillen
  • 2 blikken Hele gepelde tomaten
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 uien
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 klontje Solo
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Marokkaanse kruiden (Delhaize)
  • 2 el verse platte peterselie
  1. - Laat de gepelde tomaten uitlekken in een vergiet
  2. - Snij de kippenbillen in twee en laat ze bruinen in de Solo en olijfolie
  3. - Verwijder de kip zodra er een bruin korstje aan beide zijden is
  4. - verwijder een beetje vetstof ui de pan en bak de uien 5 min. op een laag vuurtje.
  5. - Voeg de kip opnieuw toe, samen met de gepelde tomaten (in twee gesneden), peper, zout en de Marokkaanse kruiden.
  6. - Dek af en laat 45 minuten op zacht vuurtje sudderen. Draai de kip enkele keren om tijdens het bakken.
  7. - Bak ondertussen de pijnboompitten
  8. - Haal de kip uit de pan, voeg de honing toe en laat 2 min. sudderen. Voeg de kip opnieuw toe, samen met de pitjes en kruid bij indien nodig.
  9. - Voeg de peterselie toe en dien op
  10. - Lekker met couscous
Amélie