Tajine van kip met pruimen van Fes

521 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 0.5 bosje koriander
  • 0.5 bosje platte peterselie
  • 100 g Solo
  • zout
  • 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon
  • 250 g gedroogde pruimen
  • 4 uien
  • 2 teentjes look
  • 1 kg kipfilet
  • 0.5 doosje safraan
  • 0.5 koffielel gember in poeder
  • peper
  • 50 g pijnboompitten
  • 25 g amandelschilfers
  • 1 kaneelstokje
  1. Laat de pruimen in lauw water zwellen.
  2. Pel de uien en de look en hak ze fijn.
  3. Hak de koriander en de peterselie fijn.
  4. Laat de uien fruiten met de Solo tot ze goudbruin zijn.
  5. Leg de in stukken gesneden kip erbij en laat goudbruin worden.
  6. Voeg de koriander en peterselie, safraan, gember, peper en zout toe.
  7. Los het bouillonblokje in een halve liter warm water op.
  8. Giet er de bouillon langzaam bij.
  9. Voeg het kaneelstokje en zo nodig water toe.
  10. Laat de pijnboompitten en de amandelen in een braadpan roosteren.
  11. Wanneer het vlees gaar is (5 min), de pruimen toevoegen.
  12. Laat een tiental minuutjes op een zacht vuurtje sudderen.
  13. Schik de kip in het midden van het bord, giet de saus er rond en leg er enkele pruimen over.
  14. Garneer met pijnboompitten en amandelen.
Solo