Tajine van kalfsvlees met aardappelen, olijven en citroen

22 165 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 800 g kalfsragout, in stukken
  • 2 soelepels Solo vloeibaar
  • 1 ajuin
  • 1 dosis saffraan
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel gember
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 1 citroen
  • 800 g aardappelen met stevig vel
  • 125 g ontpitte olijven
  • 1 soeplepel vloeibare honing
  1. Bak de stukken kalfsvlees goudbruin in een grote pot met de olijfolie.
  2. Voeg de fijngesneden ajuin en de kruiden toe en laat 1 minuut verder bakken.
  3. Voeg 20 cl water, 1 runderbouillonketeltje en een in vier gesneden citroen toe.
  4. Dek af en laat heel zacht sudderen gedurende ongeveer 1 u. 30 min.
  5. Maak ondertussen de aardappelen schoon, snij ze in grote stukken en laat ze weken in een grote kom met koud water.
  6. Giet de aardappelen in de pot met de olijven en de honing, meng goed, dek af en laat gedurende 1 uur verder koken.
  7. Breng de tajine daarna op groot vuur om de saus op te laten koken en serveer onmiddellijk.
Knorr