Tajine van gehakt, tomaat & paprika

8 60 5 5
Aantal personen:
  • 500 gram Rundergehakt
  • 2 stuk ui of sjalot
  • 8 takjes Peterselie, fijngehakt
  • 8 takjes Koriander, fijnghakt
  • 1 stuk Rode of gele paprika, fijngesneden
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 3 koffielepel Ras-el-hanout
  • 2 eetlepel Paneermeel
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 1 koffielepel Gemberpoeder
  • 1,5 koffielepel Zwarte peper
  1. Vermeng het gehakt met 1 fijngehakte ui, 8 takjes fijngehakte peterselie, 1 koffielepel gemberpoeder, 1,5 koffielepel zwarte peper en 2 el paneermeel. Vorm er kleine balletjes van
  2. Verhit 1 el olijfolie in de tajine en fruit daar 1 fijngesneden ui in aan
  3. Voeg er de paprikastukjes aan toe en fruit even mee
  4. Doe er de tomatenmassa bij, roer alles door elkaar en stoof even mee
  5. Voeg er de fijngehakte koriander, ras-el-hanout aan toe en zout naar smaak
  6. Giet er een scheut water bij, roer alles dooreen en zet het deksel op de tajine en breng aan de kook.
  7. Doe er, als de saus kookt, de gehaktballetjes bij en laat met deksel op ongeveer 20 min zachtjes stoven
KVT007