Tajine rundsvlees

3 90 0 5
Aantal personen:
  • 700 gram Chateaubriand
  • 1 Ui of sjalot
  • 3 el Slaolie
  • 2 el Olijfolie
  • 1,5 tl Zwarte peper
  • 1,5 tl Gemberpoeder
  • 5 Saffraandraadjes
  • 2,5 el Koriander gehakt
  • 2 stuks Venkelknollen
  • 300 gram Doperwten
  • 1 Bouillonketeltje vlees
  1. Snijdt het vlees in stukjes en snipper de ui of sjalot
  2. Verwarm de olie in de tajine en bak het vlees met peper, gember, saffraan en wat zout gedurende 10 min op halfhoog vuur
  3. Voeg ui (of sjalot) en koriander toe en bak dit al omscheppend een paar minuten mee. Voeg zoveel warm water toe dat het vlees onderstaat. Voeg ook bouillonketeltje vlees toe. Doe het deksel erop en laat 30 min stoven
  4. Maak venkel schoon en snijd in grove stukken. Verdeel de venkel en de erwtjes over het vlees. Lepel het stoofvocht erover en bestooi met wat zout. Laat 45 min garen
KVT007