Tajine met lamsvlees

15 180 4 5
Aantal personen:
  • 4 grote stukken Lamsvlees
  • 2 grote tomaten
  • 1 courgette
  • 3 paprika's
  • 1 grote of 2 kleine zoete aardappels
  • 300 à 400 gr sperziebonen
  • 2 koffielp Tajine kruiden
  • 1 rood pepertje
  • stokbrood
  • 2 uien
  1. *De groenten schillen, wassen en in grote repen snijden.
  2. *sperzieboontjes apart koken.
  3. *Lamsvlees eerst aanbraden in een pan.
  4. *De Tajine met een warmte verdeler op het vuur zetten.
  5. *De uien aan stoven in olijfolie, lamsvlees hierop leggen.
  6. *De tomaten in vier verdeelt en erop leggen, kruiden met 1 koffielp tajinekruiden en half pepertje in klein stukjes, zonder zaadjes.
  7. *Courgetten ,paprika en zoete aardappelen conisch opstapelen en terug kruiden met 1 koffielp tajinekruiden en de rest van het pepertje in klein stukjes, zonder zaadjes.
  8. *Een paar lp water kan toegevoegd worden, als de tomaten niet sappig genoeg zijn.
  9. *Deksel erop en zachtjes laten sudderen ongeveer 2 à 3 uur.
  10. *Als de tajine bijna gaar is de gekookte bonen er bij doe.
  11. *Werk af met koriander.
  12. *Serveer met stokbrood of couscous.
  13. *Tip; naar smaak kan je wortelen bijvoegen of sperziebonen weglaten.
Nanske.