Tajine met kip

110 45 3 5
Aantal personen:
  • 500g gemarineerde kippeblokjes
  • 1 ui
  • 8 kerstomaatjes gehalveerd gesneden
  • 6 wortelen in grove blokjes gesneden
  • 7 kleine aardappelen in 2 gesneden
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • handvol diepvries erwtjes
  • verse koriander fijn gesneden
  • zeezout en peper
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • klein beetje water + kippebouillonblokje
  1. Kippeblokjes aanbakken in olijfolie. Kippeblokjes uit de tajine halen, in kommetje bewaren. Als grondlaag in tajine de tomaatjes, ui en paprika leggen. Daarboven de kippeblokjes leggen. Boven de kip de aardappelen en de wortelen leggen. Kruiden toevoegen. Klein beetje water met kippebouillon keteltje toevoegen. 30min zacht laten koken (met deksel op tajine). Dan de diepvrieserwtjes toevoegen. Nog 15min verder laten sudderen.
talleke001