Tajine met kip, safraan en peer

29 100 3 5
Aantal personen:
  • 2 uien (geraspt)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 3 el olijfolie
  • 3 el honing
  • 2 el verse koriander
  • 1 theel gemberpoeder
  • 1 mespunt safraan
  • peper en zout
  • 1 hele maïskip, in stukken
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr amandelen
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 stevige peren
  1. Voorbereiding: maak van de uien, knoflook, olie, honing, kruiden, zout en peper een pasta in een ruime schaal en wentel daar de stukken kip doorheen. Laat afdekt op een koele plek 1 uur marineren. - wrijf de kruidenpasta van de stukken kip en verwarm ondertussen 1 el olijfolie in een pan - bak de kip aan en neem uit de pan - voeg de kruidenpasta en amandelen toe en roerbak op laag vuurtje ca 3 minuten - leg de kip weer terug in de pan en giet de bouillon erbij - roer even om en laat afgedekt ca 20 minuten stoven - schil ondertussen de peren en snijd in kwarten - voeg ze toe aan de kip en laat afgedekt nog 15 minuten meestoven Lekker met couscous en doperwten. Varieer ook eens met kippebouten of kipfilets
Lydievr