Tajine met kip, ingemaakte citroen en olijven

646 50 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kip van 1,5 kg in stukken gesneden
  • 2 ingemaakte citroenen (marokkaanse winkel)
  • 200 g groene olijven
  • 3 gehakte uien
  • 1 kl gedroogde gember
  • 1 kl safraan
  • 1 bosje peterselie
  • 10 fijngehakte korianderblaadjes
  • het sap van een citroen
  • 5 el olijfolie
  • 1 el Solo
  • zout
  • peper
  1. Doe de olie en de Solo in de Tajine. Bak de stukken kip in de hete Solo.
  2. Voeg uien, peterselie, gember, safraan, zout en peper toe. Voeg 50 cl water en de gesneden ingemaakte citroenen toe. Dek af en laat 30 minuten koken. Giet er zo nodig tijdens het koken wat water bij. Roer af en toe.
  3. Voeg het citroensap en de helft van de koriander toe en laat nog 15 minuten koken.
  4. Voeg aan het eind van de kooktijd de olijven en de resterende koriander toe. Serveer meteen aan tafel.
Solo