Tajine met kip en abrikozen

22 60 2 5
Aantal personen:
  • 1 stevige kip (type Mechelse koekoek)
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel Masalapoeder (of currypoeder)
  • 3 wortelen
  • 2 pastinaken
  • 2 sjalotten
  • 1 stukje verse ,gember
  • 1 handvol macademianoten (optioneel)
  • 1 gele paprika
  • 4 teentjes look
  • 3 pijpajuintjes (enkel het wit)
  • 12 kleine vastkokende aardappelen
  • 1 citroen
  • 1 glaasje droge witte wijn
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kippenfonds in poedervorm
  • 1 flinke scheut vlierbloesemsiroop (zelf gemaakt) - je kan dit vervangen door een andere suikersiroop op door honing
  1. -Kip ontvellen en in stukken verdelen
  2. -Groenten reinigen en in stukjes snijden (blokjes pastinaak – sifflet wortel – reepjes paprika – stukken aardappel, ringetjes pijpajuin…)
  3. -Schil de gember en snij hem in fijne reepjes
  4. -Bak de stukken kip flink aan in boter en olie en kruid licht met peper en zout – neem daarna even weer uit de pan
  5. -Bak in hetzelfde vet nu de groenten behalve de aardappelen en kruid met de Masala en de kippenfond
  6. -Voeg de kippenstukken toe en roer goed door elkaar.
  7. -Voeg er ook de gedroogde abrikozen bij en roer alles goed door elkaar
  8. -Giet er nu het sap van ½ citroen over en een flinke scheut vlierbloesemsiroop
  9. -Bevochtig met wat witte wijn en wat water
  10. -Leg er de aardappelstukken bij en roer alles voorzichtig door elkaar
  11. -Proef even van de saus of ze genoeg gekruid is – kruid desnoods nog wat bij met peper en zout
  12. -Sluit de tajine en laat een 40 tal minuten op laag vuur sudderen tot alles gaar is
  13. -Bind de saus eventueel met wat sausbinder als je dat nodig vindt
madelon