Tagliatelli met scampi

19 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr tagliatelli
  • 20 à 24 scampi
  • solo, bakken en braden
  • 1 ui
  • 2 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 250 ml room
  • 2 teentjes knoflook
  • tabasco
  • 1 kl gedroogde dille
  • peper&zout (pezo)
  1. Laat de scampi lichtjes ontdooien onder koud stromend water, dan pellen ze makkelijker.
  2. Laat ze dan volledig ontdooien en verwijder het zwarte darmkanaal.
  3. Pel ui en knoflook, snipper de ui en plet de knoflook of pers door een knijper.
  4. Kook de tagliatelli beetgaar in ruim kokend gezouten water.
  5. Laat 2 eetlepels solo smelten in een zeer warme pan.
  6. Fruit hierin de ui glazig en voeg daarna de scampi toe, bak deze 1/2 minuut aan elke kant.
  7. Voeg de look toe en laat even meebakken.
  8. Blus het geheel met de room, voeg er de tomatenpuree, dille en enkele druppels tabasco aan toe, roer goed door mekaar en laat een 3 tal minuten inkoken, afkruiden met pezo.
  9. Dresseer de tagliatelli in diepe warme pastaborden en schep er de scampi met saus bovenop.
  10. Dien op met een stukje vers stokbrood.
Victor S.