Tagliatelli met kip in champignon/porto saus

6 30 3 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 1 pak tagliatelli
  • 1 doosje verse champignons
  • 500 ml room
  • 1 scheutje porto
  • peper en zout
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 vleugje patrelle of maggie smaakversterker
  • fijngehakte peterselie
  1. Pasta:
  2. Kook de pasta tot al dente (niet platgekookt!!)
  3. Saus:
  4. Snijd de kipfilets in blokjes en bak aan in wat boter. Doe de stukjes kip uit de pan en bak in hetzelfde aanbaksel de champignons aan. Wanneer champignons gaar, voeg de porto toe. Doe dit naar smaak. Wanneer porte ingekookt, voeg de room toe. kruid dit alles met peper en zout, voeg de patrelle en de bouillon toe. Proef van uw saus en zo nodig bijkruiden.
  5. Voeg de kippenblokjes opnieuw toe en laat even sudderen.
  6. Waneer alles goed ingedikt voe de tagliatelli toe en helemaal op het laatste voegt u de peterselie toe voor een frisse smaak bij dit toch wel zware gerecht :)
  7. U bent klaar om op te dienen!
boostybumper