Tagliatelli met kip en boschampignons

43 40 2 5
Aantal personen:
  • 400 gr tagliatelli
  • 2 enkele kipfilets
  • 1 pakje spekreepjes
  • 200 ml lichte room
  • 250 gr champignons
  • enkele bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 70 ml witte droge wijn
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el bloem
  • 2 el water
  • marjolein
  • 30 gr solo bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Snijd de kipfilets in kleine reepjes. Smelt de solo en de olie in een hoge pan en bak het vlees tot het goudbruin wordt. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd intussen de champignons in schijfjes en voeg ze bij het vlees. Bak het spek knapperig en voeg het ook bij het vlees. Giet de wijn bij het vlees samen met de geperste knoflook. Laat alles zachtjes stoven en laat het vocht tot de helft verdampen.
  3. Fruit de uitjes in wat boter gedurende 5 minuten op een zacht vuur en voeg ze bij het gerecht. Doe de room erbij en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met pezo. Als de pasta gaar is, giet af en doe er de saus bij.
  4. Werk de borden af met de Parmezaanse kaas en gesnipperde marjolein.
Victor S.