Tagliatelli Diablo

23 30 3 5
Aantal personen:
  • 300 g scampi
  • 500 gr tagliatelli
  • 1 l culinaire room
  • 400 gr tomatenpuree
  • 3 uien
  • 3 rode uien
  • 1 rode paprika
  • een bosje verse basilicum
  • kippenkruiden
  • kip en pastabouillon
  • olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 50 g pijnboompitten
  • pezo
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • 1 klontje suiker
  • 12 blaadjes basilicum
  1. Snijd de paprika, haal de pitten uit en snijd in fijne brunoise (blokjes), zet water met suiker op het vuur kook de paprika kort, 30sec. spoel onder stromend water.Snijd de uien fijn en stoof in wat olijfolie in een ketel, pers de look uit en voeg toe, als de ui glazig is voeg de tomatenpuree toe met de suiker,goed mengen en room toevoegen, op smaak brengen en rustig laten koken.Bak de pijnboompitten kort in wat olie, en kook de pasta zoals de spaghetti. Leg de scampi's in koud water en pel indien nodig. Kruid de scampi's met kippenkruiden en bak ze aan in de wok met olijfolie, na een minuutje de pasta toevoegen met enkele lepels saus , goed mengen en kruiden naar smaak, voeg de paprika toe. Na 3a4 min. enkel vers gehakte blaadjes basilicum ondermengen en doorgeven met wat pijnboompitten en een blaadje basilicum.
Roel M