Tagliatelle met zeevruchten

2 15 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr tagliattelli (witte en groene)
  • 2 uien
  • 2 eetlepels oolijfolie
  • 2 blikken tomatenblokjes van 400 gr
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 potje zwarte olijvenplakjes (240 g)
  • 2 bakjes fruits de mer (zeevruchten, van 150 g)
  • 2 teentjes knoflook
  1. Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken.
  2. Uien en knoflook pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten en uien en knoflook 5 min. zachtjes bakken.
  3. Gepelde tomaten, azijn, suiker en 2/3 van olijven toevoegen en alles 5 min. op hoog vuur laten inkoken.
  4. Fruits de mer erdoor roeren en nog 1 min. verwarmen.
  5. Met zout en peper op smaak brengen.
  6. Tagliatelle over vier borden verdelen, tomatensaus erover schenken.
  7. Met rest van olijven garneren.
  8. Lekker met groene salade.
Brigitte H