TAGLIATELLE MET SINT JACOBSVRUCHTEN EN GROENE ASPERGES

0 50 0 5
Aantal personen:
  • 400 GR TAGLIATELLE
  • 12 SINT JACOBSVRUCHTEN
  • 1 BOS GROENE ASPERGES
  • 1 BOSJE LENTEUITJES
  • 4 EL OLIJFOLIE
  • 30 GR BOTER
  • 1 DL DROGE WITTE WIJN
  • SAP VAN 1/2 LIMOEN
  • PEPER EN ZOUT
  1. Snij de sint jakobsvruchten kruisvormig in, bak ze 2 minuten op een hevig vuur, in 2 el olijfolie. kruid met peper en zout. hou ze warm onder aluminiumfolie
  2. laat in dezelfde pan de boter smelten. Doe er de rest van de olijfolie bij. Bak de asperges en de lente-uitjes 8 tot 10 minuten in de hete vetstof. Kruid met peper en zout. Zet even aan de kant
  3. blus de pan met de wijn en laat tot 1/3 inkoken. Breng op smaak met limoensap. Leg de sint-jacobsvruchten en de groenten in de wijnsaus. Laat alles 5 minuten doorwarmen.
  4. Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water met wat olijfolie. Giet af. verdeel de pasta over de borden. leg er de zeevruchten en de groenten bij . lepel wat saus op de pasta en serveer.
NelekeP