Tagliatelle met schelpjes

244 15 5 5
Aantal personen:
  • 100 g Solo
  • 500 g verse tagliatelle
  • 2 flesjes light room
  • 200 g Parmezaanschilfers
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 600 g schelpjes (amande en kokkels)
  • basilicum
  • peper
  1. Laat de Solo zachtjes smelten in een grote pan.
  2. Knijp het teentje knoflook uit in de Solo.
  3. Laat schelpjes in de pan glijden en stoof 1 à 2 minuten tot de schelpjes open zijn.
  4. Kruid met peper en een weinig zout.
  5. Giet de light room over de schelpen en laat kort inkoken.
  6. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar.
  7. Enkele minuten volstaan.
  8. Stort de uitgelekte tagliatelle in een diep bord en schik de schelpen rondom.
  9. Overgiet met de roomsaus en versier met blaadjes basilicum.
  10. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht