Tagliatelle met scampi's

19 45 0 5
Aantal personen:
  • 200 g tagliatelle
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/3 rode, gele en groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 el kruidenkaas (Boursin.......)
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • 1 glas droge witte wijn
  1. De scampi's kuisen (darmkanaal verwijderen).
  2. Roze laten bakken in 1 eetlepel hete olijfolie, van het vuur nemen en warm houden. (eventueel in de microgolf op stand "warm houden").
  3. De tagliatelle koken zoals aangegeven op de verpakking.
  4. De ui, heel fijn gesnipperd, zachtjes bakken in 1 eetlepel olijfolie.
  5. De blokjes groene, rode en gele paprika mee laten stoven met de ui.
  6. Teentje look erbij doen.
  7. Glas droge witte wijn en 1 blik gehakte en gekruide tomaten toevoegen en zachtjes laten sudderen tot de paprika bijna zacht is.
  8. De kruidenkaas erdoor roeren en warm laten worden maar niet mee laten koken.
  9. Kruiden naar smaak met peper, zout en paprika.
  10. De scampi’s toevoegen en nog even mee warm laten worden.
  11. Opdienen met de tagliatelle.
  12. Eet smakelijk.
Roland2303
Meer inspiratie

PastaHoofdgerechtLente