tagliatelle met scampi in kervelsaus

0 25 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr scampi
  • 100 gr kervel
  • 2 el fijngesneden sjalot
  • 1 kl versnipperde look
  • 500 gr tagliatelle
  • 30 gr pecorino
  • 25 cl alpro soya cuisine
  • 1 el boter
  • 1 kl kruidentuiltje topaz
  • 1/2 el bloem
  • peper en zout
  1. leg de diepgevroren scampi 2 minuten in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kan pellen Verwijder het darmkanaal. Schraap met een aardappelmesje krullen van de pecorino
  2. breng lichtgezouten water aan de kook en kook er de pasta in gaar gedurende 8 à 9 minuten. Giet af en hou warm.
  3. Smelt de boter in de pan en bak er de sjalot glazig in. Voeg de scampi toe en laat 2 minuten bakken.
  4. Voeg de bloem toe en laat even al roerend drogen op het vuur. giet er al roerend de Alpro soya over en voeg de diepgevroren kervel toe. Laat 2 à 3 minuten opwarmen. Kruid met kruidentuiltje, peper en zout.
  5. Meng de scampisaus door de pasta en serveer in diepe borden. Bestrooi met pecorinokrullen
NelekeP