Tagliatelle met prei en ham

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 3 wit van prei
  • 150 g beenham in blokjes
  • 600 g verse tagliatelle
  • 200 g geschaafde parmezaan
  • 2DL ROOM
  • bussel Flandria-peterselie
  • geutje olijfolie
  • peper van de molen
  1. Kook de tagliatelle zoals aangeduid op de verpakking. Snijd de prei in kleine stukjes. Giet een beetje olijfolie of boter in een pan of wok.
  2. Bak de prei op een constant vuur en voeg op het einde de geraspte ham toe. Doe vervolgens de culinaire room erbij en laat nog 1 à 2 minuten sudderen. Hak de peterselie fijn.
  3. Giet de bereiding over de tagliatelle en werk af met de geraspte kaas en de fijngehakte peterselie.
  4. Voeg peper toe naar eigen smaak.
  5. Aarzel niet om deze bereiding te gratineren voor nog meer smaak.
NelekeP