Tagliatelle met lekkers uit de zee

8 30 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr tagliatelle
  • 12 grote garnalen, of scampi
  • 12 St. Jacobsvruchten, panklaar
  • 200 gr stevige witte visfilet, b.v. zwaardvis of....
  • 4 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • solo, bakken en braden
  • 1 mespunt saffraandraadjes
  • 150 ml visfumet
  • Noilly Prat of andere droge vermouth
  • 1/2 citroen, enkel het sap
  • 2 el vers gesnipperd bieslook
  • peper&zeezout uit de molen (pezo)
  1. Pel de garnalen of scampi tot aan het staartje, verwijder het zwarte darmkanaal.
  2. Snij de visfilet in blokjes.
  3. Spoel de St. Jacobsvruchten, de garnalen en de visfilet, dep droog met keukenpapier.
  4. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen.
  5. Pel en snipper de knoflook.
  6. Kook de tagliatelle beetgaar in ruim gezouten water.
  7. Fruit ondertussen de knoflook en lente-uitjes glazig in een klontje gesmolten solo, voeg de vis, St. Jacobsvruchten, garnalen en de saffraan toe en bak even mee.
  8. Schenk er de visfumet bij en laat 1 tot 2 minuten sudderen, breng op smaak met pezo.
  9. Voeg nu een scheutje Noilly Prat en het citroensap toe, laat nog 1 minuutje verder sudderen.
  10. Giet de tagliatelle af, laat goed uitlekken.
  11. Hussel de tagliatelle door het visgerecht.
  12. Dien op in zeer warme diepe pastaborden en bestrooi met de snippers bieslook.
Victor S.