Tagliatelle met kruidige gehaktballetjes en aubergine

35 25 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 8 tomaten
  • 500 g gehakt
  • 2 teentjes look, gehakt
  • 1 ajuin, gesnipperd
  • 2 soeplepels platte peterselie
  • 1 soeplepel tijm
  • 1 ei, geklopt
  • 75 g parmezaanse kaas, vers ger
  • 4 soeplepels broodkruim
  • 1 aubergine
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 soeplepels Solo vloeibaar
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 350 g tagliatelle
  1. Breng in een kom 200 ml water aan de kook. Kerf de tomaten kruislings in en dompel ze gedurende 1 minuut in het kokende water. Spoel na met koud water. Ontvel de tomaten en snijd iedere tomaat in 4 parten en verwijder de pitjes.
  2. Meng het vlees met de knoflook, ui, bladpeterselie, tijm, het ei, 50 g Parmezaanse kaas en het broodkruim. Breng op smaak met peper en zout. Draai er vervolgens balletjes van. Snijd de aubergine in flinke dobbelsteentjes. Hak de basilicum fijn.
  3. Verhit margarine in een pan en bak de balletjes aan alle kanten bruin (voorzichtig met het omscheppen). Giet het overtollige vet weg en voeg de tomaten en de blokjes aubergine toe. Laat enkele minuten sudderen.
  4. Voeg het water en het Knorr Bouillonketeltje toe. Roer voorzichtig door en laat het geheel gedurende 10 minuten voorzichtig sudderen op laag vuur.
  5. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  6. Serveer de pasta in een schaal met daarop de saus.
  7. Garneer met de basilicum en Parmezaanse kaas.
Knorr