Tagliatelle met kippeblokjes en paprika roomsaus

36 45 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr tagliatelle
  • 3 enkele kipfilets
  • 4 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • solo, bakken en braden
  • 250 ml room
  • olijfolie
  • 2 teentje knoflook
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper&zout (pezo)
  1. Snijd de rode paprika's in 4, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij verder in stukjes, laat deze wat stoven in een eetlepel solo.
  2. Doe ze dan in de blender en mix ze, of gebruik een staafmixer.
  3. Snijd de kipfilets in blokjes +/- 2 centimeter en bak deze in een braadpan in hete olijfolie .
  4. Het vlees goed kruiden met paprikapoeder, een weinig cayennepeper en pezo.
  5. Kook ondertussen de tagliatelle al dente zoals vermeld op de verpakking.
  6. Snijd de groene paprika in 4 en verwijder eveneens zaadjes en zaadlijsten en snij in kleine stukjes, laat deze ook stoven in een weinig solo.
  7. Als deze gaar is giet dan de mix van de rode paprika's erbij, pers hierin de knoflook , breng op smaak met cayenne en pezo.
  8. De saus goed opwarmen en net voor het serveren de room door de paprikasaus roeren.
  9. Eventueel bijkruiden met pezo.
  10. Serveer de tagliatelle in diepe warme pastaborden, nappeer met de saus en strooi hierover de warme kipblokjes, of....U kunt de tagliatelle en de kipblokjes door de saus mengen en dan serveren in de warme pastaborden.
Victor S.