Tagliatelle met kip en spinazie

32 40 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr tagliatelle
  • 1 groot pak diepvriesspinazie met room
  • 1 potje kruidenkaas naar eigen smaak
  • 1 ui
  • 2 grote enkele kip- of kalkoenfilets
  • 200 gr gezouten spekblokjes
  • solo, bakken en braden
  • olijfolie
  • geraspte gruyère
  • paprikapoeder
  • peper&zout (pezo)
  1. Ontdooi de spinazie zoals vermeld op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes.
  3. Snipper de ui fijn.
  4. Kruid de kipreepjes met paprikapoeder en pezo, bak ze aan in een scheut olijfolie en een eetlepel solo.
  5. Voeg de ui en de spekreepjes toe en laat kort meebakken.
  6. Meng de spinazie met de kipmengeling, doe de kruidenkaas erbij, laat alles goed samensmelten. Afkruiden met pezo naar eigen smaak.
  7. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Giet de pasta af.
  9. Dresseer de pasta in diepe warme pastaborden, schenk er de saus en kippenreepjes over.
  10. Dien op met gemalen gruyère.
Victor S.