Tagliatelle met kalkoen-roomsaus en paprika

13 40 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr groene tagliatelle
  • 400 gr kalkoenfilets
  • 1 el olijfolie
  • 2 gele paprika's in reepjes
  • 1 dl slagroom
  • 50 gr gorgonzola, verkruimeld
  • 1 bosui in ringetjes
  • 2 el fijngehakte verse tuinkruiden (peterselie en bieslook)
  • peper&zout (pezo)
  1. Kook de tagliatelle al dente in ruim gezouten water, volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Kruid de kalkoenfilets met pezo en snijd ze in blokjes.
  3. Bak de kalkoenblokjes goudbruin in de olie in een anti-kleefpan.
  4. Voeg de paprika toe en laat die ± 2 minuten meebakken; schep af en toe om.
  5. Roer de room en de gorgonzola erdoor en laat alles goed doorwarmen.
  6. Voeg ook de bosui en de tuinkruiden toe.
  7. Serveer de pasta in diepe warme pastaborden, en schep de kalkoensaus over de pasta.
  8. Wat drinken wij hierbij: een rode Barbera d'Asti, of een Bardolino, zelfs een witte Pinot Bianco of een Pinot Grigio of een chardonnay.
Victor S.