tagliatelle met groentensliertjes, spek en ricotta

4 25 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr tagliatelle
  • 1 courgette
  • 1 of 2 wortels
  • 250 gr gerookte spekblokjes
  • 250 gr ricotta
  • handvol basilicumblaadjes
  • peper, zout
  • scheut olijfolie
  1. Courgette schillen , zaadlijsten verwijderen, in fijne reepjes snijden met dunschiller of kaasschaaf.
  2. Wortels ook schillen en ook in tagliatelle snijden met dunschiller.
  3. Water aan de kook brengen, gaat super snel met snelkoker. zout toevoegen. tagliatelle koken volgens verpakking 6-8 minuten, laatste 2 minuten wortels toevoegen, laatste minuut courgette toevoegen.
  4. Intussen spek krokant bakken, ricotta onder vermengen, eventueel iets verdunnen met water, op zacht vuurtje opwarmen. op smaak brengen met peper en zout.
  5. Tagliatelle afgieten , basilicumblaadjes vermengen met kaasmengsel en onder pasta roeren, nog een scheutje olijfolie toevoegen en nog eens goed door roeren.
kookaholic