Tagliatelle met groene boontjes en kikkererwten

25 25 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 300 g groene boontjes
  • 100 g kikkererwten (blik)
  • 350 g tagliatelle of een andere lange pasta
  • 4 stevige tomaten
  • zwarte olijven
  • 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie
  • 2 volle el Bertolli Pesto Verde
  1. Snijd de uiteinden van de boontjes. Blancheer ze en spoel ze goed onder koud stromend water af. Spoel ook de kikkererwten goed af onder stromend water.
  2. Kook de pasta al dente in ruim kokend water.Giet af.
  3. Snijd de tomaten terwijl de pasta kookt. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg er de tomaten, groene boontjes, olijven, kikkererwten, 1 eetlepel water aan toe en kruid het geheel. Laat 5 minuten sudderen. Neem van het vuur en voeg er ten slotte de pesto aan toe.
  4. Giet de pasta af. Meng de saus door de pasta en dien meteen op.
Solo