Tagliatelle met gestoomde zalmfilet

48 45 4 5
Aantal personen:
  • 500 g tagliatelle
  • zalmfilet voor 4 personen
  • 2 courgettes
  • dille
  • 40 cl light room
  • Solo Vloeibaar
  • peper en zout
  • sap van 1 citroen
  • jonge kaas (in kleine blokjes)
  • peterselie
  1. Kook de tagliatelle beetgaar.
  2. Stoom de zalm boven water met citroensap.
  3. Was de courgette en snij deze in blokjes.
  4. Verhit de Solo Vloeibaar in de pan.
  5. Bak de courgette in de pan op een zacht vuurtje.
  6. Voeg de room toe zodra de courgetteblokjes zacht worden.
  7. Voeg een beetje dille toe.
  8. Kruid verder af met peper en zout.
  9. Laat dit geheel nog een 10-tal minuten op het vuur staan.
  10. Serveer de tagliatelle op een bord.
  11. Haal de pan met de courgettesaus van het vuur en roer er vlak voor het opdienen de blokjes kaas door. Giet dit over de tagliatelle.
  12. Verdeel de zalmfilet over de borden. Leg de stukken in zijn geheel boven de tagliatelle met courgettesaus.
  13. Werk af met een plukje peterselie bovenaan en een draai van de pepermolen.
Joris V