Tagliatelle met gamba’s en radicchio in een roomsaus

40 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 350 gram tagliatelle
  • 4 eetlepels Bertolli Gentile extra vergine olijfolie
  • 600 gram gamba's
  • 300 gram radicchio
  • 300 gram ijsbergsla
  • 1 klein glaasje cognac
  • 150 ml kookroom
  • zout en peper uit de molen
  1. Snijd de radicchio en de ijsbergsla in dunne repen. Kook de pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de Gentile extra vergine olijfolie in een wok en roerbak de gamba’s met de repen radicchio en ijsbergsla ongeveer 5 minuten. Blus met de cognac en laat de alcohol verdampen. Giet er vervolgens de kookroom bij en breng de saus op smaak met zout en peper.
  3. Meng de pasta met de saus en serveer het gerecht in een grote schaal.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht