Tagliatelle met gamba’s à la plancha

1 70 0 5
Aantal personen:
  • 1 pak gamba’s maat 13/15
  • Solo Vloeibaar
  • water
  • 2 bouillonblokjes finesse pasta & rijst van Knorr
  • 100 ml light room
  • 2 venkelknollen
  • 4 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bussels pijpajuin
  • 2 sinaasappels (enkel het sap)
  • 2 bakjes kerstomaatjes
  • 400 g tagliatelle
  • grappa
  • 2 bussels verse dille
  • olijfolie
  1. Ontdooi de gamba’s en chartreer ze (verwijder de pel en het darmkanaal).
  2. Snij de venkel, uien, look en pijpajuinen zeer fijn en bak ze aan in de pan met wat Solo Vloeibaar.
  3. Blus met het sinaasappelsap en voeg op het einde wat kerstomaten toe.
  4. Kook de tagliatelle beetgaar in ruim water en 2 bouillonblokjes Knorr Finesse Pasta & Rijst.
  5. Bak de gamba’s in de pan in wat Solo Vloeibaar. Zet de dampkap uit en flambeer met de grappa.
  6. Voeg er de light room aan toe en kruid goed af met peper en zout.
  7. Meng de gebakken groenten met de pasta en de gamba’s. Voeg er de fijngehakte dille aan toe.
  8. Werk af met een takje dille en een beetje olijfolie.
britty_