Tagliatelle-kalkoengratin

1 80 0 5
Aantal personen:
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 tl gedroogde majoraan
  • 250 g gare kalkoen in blokjes
  • champignons in dunne plakjes
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 3 el gehakte verse peterselie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 450 g verse tagliatelle, gekookt
  • 4 takjes verse basilicum
  • 6 dl bechamelsaus
  • 100 g mozzarella in blokjes
  • 2 el versgeraspte parmezaanse kaas
  1. Stel de oven in op 200°C.
  2. Verwarm de olie in een grote pan.
  3. Voeg de ui, het knoflook, de paprika en majoraan toe.
  4. Bak het mengsel al roerend 15-20 minuten tot de ui zacht is.
  5. Roer de kalkoen, champignons, tomaten, peterselie en kruiden erdoor.
  6. Neem de saus van het vuur en vermeng hem met de tagliatelle.
  7. Schep het mengsel in een ovenschaal en druk het plat met de achterkant van een metalen lepel.
  8. Knip de basilicumblaadjes en de zachte stelen fijn met een schaar en roer ze door de bechamelsaus.
  9. Breng het mengsel op smaak en verdeel de saus over het pastamengsel.
  10. Vermeng de mozzarella met de parmezaanse kaas en strooi de kaas over de saus.
  11. Bak de gratin 40-45 minuten tot hij bruin kleurt.
Levietie