Tagliatelle in roomsaus van prei, groene asperges en vis

15 30 5 5
Aantal personen:
  • 1 bakje groene asperges
  • 1 stengel prei
  • 1 rood uitje
  • 4 blokken kabeljauw
  • 2 schijfjes gerookte zalm
  • 1 busje room
  • 1 scheut melk
  • maizena
  • peper
  • zout
  • aromatische kruiden
  • 2 personen tagliatelle
  1. was en snijd de groene asperge, prei en rode ui in kleine stukjes
  2. kook de groene asperge beetgaar met peper en zout en houdt ze daar na onder koud water om af te koelen, bewaar een beetje bouillon van de asperges voor de saus te maken.
  3. neem een pan met solo boter stoof hierin de rode ui en de prei met peper en zout
  4. kook dan de kabeljauw vis en bewaar ook een beetje bouillon van de vis.
  5. de tagliatelle mag ondertussen ook al gaar gekookt worden in zoutwater
  6. dan de saus: hiervoor neem ik een sauspan en doe er een klein busje room in en dezelfde hoeveelheid melk, als dat kookt kan je er maizena bij doen om de saus te binden, kruiden met peper, zout en aromat kruiden.
  7. dan snij je de 2 plakjes gerookte zalm en voeg je bij de saus
  8. de asperges en de vis mogen er ook bij met een beetje bouillon van de groene asperges en vis, nog eens roeren en proeven, bijkruiden naar smaak.
  9. dan is het tijd om te genieten van je heerlijk bordje, doe je de tagliatelle op met je heerlijke saus en smullen!!!
  10. Eet smakelijk!
Ann Hollanders