Tagliatelle Genovese

12 25 Gemiddelde moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 250 g haricots verts
  • 100 g kleine krieltjes
  • 350 g tagliatelle
  • 150 g (verse) pesto
  • Of zelf pesto maken:*
  • 50 g basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 el olijfolie
  1. Snijd de puntjes van de haricots verts. Kook de krieltjes in licht gezouten water gaar in 10 à 15 minuten. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de haricots verts in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  2. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng in de pan de pasta en aardappeltjes met de pesto. Voeg de uitgelekte haricots verts toe, meng en serveer.
  3. *Zelf pesto maken: meng in de keukenmachine de basilicum met de knoflook, pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas en olijfolie.
Solo