Tagliatelle Genovese met spinazie, pijnboompitten, rauwe ham en ricotta

24 20 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 400 g tagliatelle
  • 3 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 zak gewassen spinazie (ca. 300 g)
  • 3 el pijnboompitjes
  • 5 el Bertolli Pesto Verde
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 4 el verse ricotta
  • zout, zwarte peper
  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime hapjespan of wok en bak de spinazie op een hoog vuur gedurende 3 min. Voeg de pijnboompitten toe en bak 1 min. mee. Voeg de tagliatelle en de pesto toe en verwarm het geheel goed door. Schep de pasta op 4 warme grote borden, leg op elk een opgerold plakje rauwe ham en schep daarop een lepel ricotta. Bestrooi met nog wat zout en (versgemalen) peper en besprenkel eventueel met nog wat olijfolie.
Solo