Tagliatelle alla bolognese

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 50 gr champignons, schijfjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel, blokjes
  • 1 stengel bleekselder, blokjes
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 50 gr rauwe ham
  • 200 gr gehakt
  • 400 ml passata
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 5 el groentenbouillon
  • 400 gr tagliatelle
  • 25 gr parmezaanse kaas
  1. Verhit de olie en bak de knoflook een paar minuten op een laag vuur, roer vaak. Voeg de wortel, bleekselder, ui en ham aan toe en bak alles 8 minuten op een laag vuur. Roer af en toe.
  2. Zet het vuur iets hoger en bak het gehakt en de champignons in 8 minuten. Voeg de passata en de nootmuskaat toe, doe er zout en peper naar smaak bij. Zet het vuur laag en laat alles 1 uur afgedekt sudderen. Doe er de hete bouillon bij als er te weinig saus is.
  3. Kook de tagliatelle in veel kokend water met zout zoals op de verpakking staat. Laat ze uitlekken en doe ze bij de saus. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Mystica
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht