Tagliatelle à la moi

3 120 5 5
Aantal personen:
  • 500 gram varkensgehakt
  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 chipolataworst
  • 1 ajuin
  • 2 selderwit
  • 500 g wortels
  • 1 dl rode wijn
  • 2 el bloem
  • 0.5 l groentenbouillon
  • 500 g tagliatelle
  • 1 l passata of hele tomaten in blik
  • olijfolie
  • basilicum
  • peper/zout
  • 2 laurierblaadjes
  • parmesan/geraspte kaas
  1. Verhit goed wat olijfolie in een grote (stoof)pot.
  2. Bak een fijngesnipperde ui bruin en voeg het gehakt en de chipolataworst toe (zonder darm). Laat uitbakken tot alle vocht is verdwenen.
  3. Voeg de wortels en selder toe (gereinigd en in kleine blokjes gesneden) en roer om.
  4. Voeg de rode wijn toe.
  5. Bestrooi met de bloem en laat wat inkoken.
  6. Voeg de passata of tomaten uit blik toe, kruiden peper, zout, basilicum en 2 laurierblaadjes.
  7. Laat een uurtje pruttelen.
  8. Indien de saus te dik wordt, kan je wat bouillon toevoegen om ze wat uit te dunnen.
  9. Serveren met tagliatelle al dente, en eventueel parmesan/geraspte kaas.
joyclauw