Tagliata van witblauw

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 gram witblauw rundsbiefstuk
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels bruschettakruiden
  • 1/2 citroen - sap
  • 50 gram manchego
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  1. Hak de knoflook en ui fijn en fruit ze gaar en bruin. Blus met de balsamicoazijn.
  2. Voeg de bruschettakruiden toe en kruid met peper en zout. Neem van het vuur en roer er 2 eetlepels olijfolie doorheen.
  3. Bestrijk het vlees met de marinade.
  4. Warm de grill of grillpan op. Gril het vlees om en om, in totaal 5 minuutjes. Laat het vlees na het grillen 5 minuten rusten.
  5. Giet intussen de resterende marinade en het sap van een halve citroen in een pan en laat even inkoken.
  6. Snijd de courgette in lange slierten en haal even door de marinade. Neem van het vuur en schik op een bord.
  7. Snijd het vlees in dunne plakken en schik ze op de courgettespaghetti. Schaaf er de manchego over, kruid met versgemalen peper en serveer.
Pascal Claessens
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht