Tagliata van rundvlees op z'n toscaans

699 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • zeezout
  • 1 takje salie
  • 3 eetlepels Solo
  • 600 g lendesteak
  • zwarte peper
  • 1 rozemarijn (takje)
  • Bertolli extra vergine
  • 1 tijm (takje)
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 200 g notensla (roquette )
  • 250 g sla (gemengde sla van het seizoen)
  • 4 takjes basilicum
  • azijn
  • zout
  • balsamico azijn
  • peper
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 50 g parmezaankrullen
  1. Wrijf de steak in met zeezout en peper.
  2. Hak de kruiden fijn en doe ze met de Solo 3 minuten op matig vuur garen.
  3. Bak dan het vlees op hevig vuur gedurenden 6 minuten.
  4. Draai het regelmatig om op het kruidenbedje.
  5. Meng de salades met de basilicumblaadjes en de pijnappelpitten.
  6. Leg op elk bord een metalen ring en druk daarin voorzichtig het slamengsel.
  7. Verwijder de ringen. Meng alle ingrediƫnten voor de vinaigrette en giet die over de sla.
  8. Snij de steak in fijne reepjes en drapeer de reepjes rond de sla.
  9. Werk af met de parmezaankrullen en druppel er balsamico over.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht