Tagine

2 0 2 5
Aantal personen:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el olie
  • 400 gr lamsvlees
  • 400 ml kruidenbouillon
  • 2 tl honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 gr saffraan
  • 2 bosuitjes, gesneden
  • 2 eierdooiers
  • 100 ml slagroom
  • zout en peper
  • 300 gr couscous of rijst
  • 3 el munt, fijngehakt
  1. Bak de ui in de olie en voeg dan het lamsvlees toe en bak rondom bruin.
  2. Voeg de bouillon, honing, kaneel, saffraan toe en roer goed.
  3. Laat dit met het deksel op de pan op een matig vuur ongeveer 1 uur stoven.
  4. Roer de bosui erdoor.
  5. Klop de eierdooiers met de slagroom los.
  6. Doe er 4 eetlepels hete saus bij en roer het mengsel door de saus. Laat niet meer koken.
  7. Breng op smaal met zout en peper.
  8. Ondertussen kook je de couscous of rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  9. Garneer met munt.
Mystica