Tacochips met salade, gehakt, tomaat, kaas en lente-uitjes

22 35 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 350 g rundergehakt
  • 25 g Solo Wikkel
  • 1.5 el Mexicaanse kruiden
  • 0.5 ijsbergsla
  • 200 g tomaten
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rijpe avocado
  • 1 zak tortillachips
  • 4 el crème fraîche
  • 6 el geraspte jonge kaas
  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Verhit de margarine in een hapjespan en rul het gehakt met de kruiden bruin.
  3. Snijd de sla in fijne reepjes, de tomaten in stukjes en de lente-ui in plakjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd in stukjes.
  4. Leg de tortillachips een beetje overlappend op 1 of 2 grote platte ovenschalen of bakplaat. Verdeel het gehakt, de sla, de tomaat, de lente-ui en de avocado erover. Verdeel de crème fraîche er in kleine schepjes over en bestrooi alles met de kaas. Laat de kaas onder de hete grill smelten.
  5. Zet de schaal met tortillachips op tafel zodat ieder zelf kan nemen of verdeel ze over 4 borden en eet ze met je handen.
Solo